13 Temmuz 2012 Cuma

Kadir Topbaş 3.Köprüye Karşı Çıkanlar Nerede Diye Seslenmiş, Burdayım.

İstanbul sevdalası Topbaş biz İstanbul için neler yaptık kıymetimizi bilmediler nevisi mazlum bir konuşma yapmış. Sonra da biz ile dalga geçmeye çalışarak bize "İstemezükcüler" demiş. (Dediği kelimeyi yazabilmek tekrar konuşmasına bakmam gerekti hak verirsinizki garip bir kelime olmuş, ama olsun Türkçe'mizi zenginleştirmiş.)

Velhasıl bir İstemezükçü olarak 3 köprüye gelene kadar neler yaşandı bakalım.

En yakını köprülerdeki bakım operasyonu ile başlıyor. İstanbul'lu cehennemi görsün zorluk çeksinki 3. köprünün nekadar gerektiği belli olsun mantığı ile yapılan operasyonda, önce hiç bir önlem almadan hönk diye köprüden 2-3 şeriti iptal ederek trafiğin içine edeceksin 10-12 gün ızdırap yaşattıktan sonra son derece basit olan bir dizi önlem alarak trafiği bir hayli rahatlatacaksın. İnsana sormazlarmı ekstra gişe açık tutmak araba vapurlarını 24 saat çalıştırmak, yük araçlarının trafiğini başka saatlere almak gibi önlemleri alabilmek için 12 gün niye bekledin. İstanbul'lu evet haklılar 3.köprü gerek desin diyemi? sonrada çıkıp bu açıklamayı yapabilmek için mi?

1990 senesi İstanbul nüfusu 6.629.431 kişi, 2000 senesinde  ise 8.803.468 kişi (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0stanbul#Tarihsel_n.C3.BCfus) bu ikisinin ortalamasından yola çıkarsak, 1995 senesinde yani RTE İstanbul'un başına geldiğinde tahmini Nüfus 7.716.450 Kişi civarındadır. İstanbul'un kalabalık olduğu, çok yoğun göç aldığı bu şekilde gelişen bir göç ile ne şehircilik olması nede İstanbul trafiğine bir çözüm bulunması imkansızdır. Başa gelen herhangi bir belediye başkanın yada başbakanın önce bu göçe çözüm yolları bularak önüne geçmesi gerekmektedir. Peki böyle bir çalışma olmuş mu? 2011 senesi İstanbul nüfusu 13.483.052 kişidir. Yani tahmini 1995 senesi nüfusndan 5.766.603 kişi fazla Şimdi 3. köprü nereden çıktı anlıyormusunuz. Sen şehre her 15 senede 5 milyon kişi taşırsan her 15 senede bir yeni köprü yapsan yine çözüme varamazsın. ama tabii bu yeni gelenler sana oy verecekler gelme diyemiyorsun.

Hele Seçim vaadlerinde başbakanımız MÜJDEYİ verdi !!! (Kime ise bu müjde İstanbul'luya olmadı açık) İstanbul'la bir kanal 2 yeni şehir yapacakmış 2023 yılına kadar. Hedef Nüfusu 30 milyon yapmak boğazada herhalde 6 köprü yapmak.

Projeyi tamamlamak için TALAN profesörü Bayraktar'ı bakan yapması işin cabası, diyorlarki 3. köprü tamamlanınca İstanbul daha yeşil olacak. Kesilen ağaç yerini Lale soğanı ekerek dolduracaklarını sanan bir zihniyet tabiki bunu söyleyebilir ama bu halk buna inanacak kadar safmıdır. (Bu cümleyi yazarken inanmak istedim ama maalesef bizim halkımız buna inanacak kadar saf)
Sayın Belediye Başkanımızı her platformda eşit şekilde yapacağımız bir tartışmaya davet ediyorum. Bakalım 3.köprünün getirecekleri ve götürecekleri konusunda her platformda tartışırım. Bir grup soru bile sormayı beceremeyen ( Yada soru sormak istemeyen) gazeteciye demeç vermek kolay. Soru soran bir halka cevap vermek aynı şekilde kolaymı görsün bakalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder